duminică, 10 octombrie 2010

Gerald B. Gardner: Boszorkányság manapság: Élő boszorkányság-II. rész


Mikor alszanak, megparancsolják nekik, hogy csináljanak valamit, hogy mondják meg egy millió másodpercnek a végét, nem fognak emlékezni ebből normális állapotban semmire, de a belső tudatuk kiszámolja és a milliomodik másodperc végén végrehajtja a feladatot anélkül, hogy tudná, miért. Probáld meg kiszámolni a millió másodpercet éber állapotban óra nélkül és meglátod, miről beszélek.

            A használt erők teljesen mások minden más mentális erőtől, amit ismerünk. A gyakorlásuk lehetetlen. Szóval: ha van pár ember abnormális erőkkel felruházva, akkor miért ne lehetnének más emberek másfajta abnormális erőkkel felruházva?

            Folyamatosan kérdeznek tőlem különböző kérdéseket a boszorkány kultuszal kapcsolatban mindig csak azt válaszolom: Minden primitiv népnek voltak beavatási szertartásai papi kasztokba, mágikus erőkbe, titkos társaságokba és misztériumokba. Ezek szükségesek voltak a jóléthez, mind a törzsnek, mind az egyénnek egyaránt.
Ezekbe általában beletartoztak megtisztulási ceremoniák, erő és bátorságpróbák-gyakran szigorúak és fájdalmasak-, zsarnokság, bevezetés a törzsi szokásokba, szexuális felvilágositások, varázsige készítések, vallási és mágikus dolgok általában és gyakran halál és feltámadás ritusok.

            Nos, nem mondom, hogy a primitiv népek ezeket mind müvelik, csupán azt mondom, hogy a boszorkányok primitív népek leszármazottai, azt teszik, amit sokan azok közül. Mikor az emberek például azt kérdezik: „Miért dolgoznak a boszorkányok meztelenül?”, csak annyit válaszolhatok:”Mert így tesznek. Miért?”-ez egy egész más kérdés, az egyszerű válasz az lenne, hogy mert így diktálja a rítus, egy másik válasz az lenne, hogy ez egy fajta maradványa a kőkorszaki vallásosságnak. Az egyház válasza:”Mert a boszorkányok eredendően bűnösök.” De a boszorkányok saját válasza a legjobb:” Mert csak így érhetjük el az erőt.”.

            A boszorkányok hiszik és vallják, hogy az erő a testükben lakik, amit különböző módon kiengedhetnek: legegyszerűbben körbe táncolva, énekelve és kiáltozva, levezetik az indulataikat. Úgy gondolják, az erő kisugárzik a testükből és a ruha ezt akadályoza. Persze nehéz megmondani mi ebből a valóság és mi a képzelet.

            Könnyű elképzelni, hogy egy boszorkány, aki úgy hiszi, hogy a meztelenség fontos, végül nem tudná elérni az eksztázist, ha nem meztelen. Más dolog, hogy néha mikor nem oszthatta meg ezt a  hitet másokkal és részlegesen felöltözve varázsolt, sokkal több erőfeszitést kellett tennie az arcában, térdeiben, lábában és karjaiban, hogy elérjen valamilyen eredményt, de ki tudná, hogy nem-e kétszer annyi erőt szabadíthatott volna fel fele annyi erőlködéssel, ha hagyományosan meztelen.






            Biztosak lehetünk abban, hogy az ókori időkben a boszorkányok hordtak valamiféle rituális öltözéket, főleg mikor találkozóikra mentek, később az egyház és legfőképp a puritánok kitalálták a mesét a csúnya vén banyáról a seprűnyélen, hogy helyettesítsék az igazat a holdfényben táncoló fiatal boszorkányokról, amit sok boszorkányperben is megemlítettek.

            Én úgy gondolom, hogy van valami a boszorkányok elképzeléseiben, úgy gondolom, van valami az elektromágneses terek természetében, amik körbe vesznek minden élő testet, ez ami néhány ember számára látható és ők  aurának nevezik.
Én néha képes vagyok látni magamon, de csak csupasz testfelszinen, tehát a ruhák biztos gátolják ezt, de ez csak az én elképzelésem.

            Én úgy gondolom, hogy a boszorkány az igézetei által stimulálja őnmagát vagy többre is képesek akár. Szerintük, ha a boszorkány gyakorolja az akaratát irányitani.Ők azt mondják, hogy a boszorkányok folyamatos gyakorlással megtanulhatják irányitani ezt az elme erőt vagy nevezzük bárminek és közös akarattal elérhetnek látnoki képességeket vagy asztrálutazásokat tehetnek.

Ezek a gyakorlatok képesek befolyásolni a vérnyomásukat, hol növelni, hol csökenteni azt, mindezt az akarattal, szóval végeredményben hihető, hogy van valamilyen hatása. Nem állitom, hogy valóban így van, csak rögzítettem, hogy ezeket a tüneteket produkálták és hiszem, hogy néha sikerrel jártak.

A kultusz, Angliában és máshol is, különböző elönyökkel járt. Elsősorban a gyakorlókat fiatal korban elkezdték hosszú időn át tanitani, hogy meg legyen az érzékük a misztériumhoz és a csodához, a tudat, hogy egy korszaknyi hagyomány van a hátuk mögött. Bizonyára láttak dolgokat megtörténi és tudták, hogy újra megtörténhetnek: viszont egy tudatalatti tudás vagy hit azt sugallta nekik: velem soha nem történik meg.
(Gardner itt a boszorkányok és a keresztények hozzáállására utal, a sors szerinti történések kapcsán.)

Tehát ebből mind az következik, hogy voltak látnoki képpeségü emberek, akik rájöttek, hogy bizonyos rituálék megerősítették képességeiket és közben hasznossá váltak a társadalom számára. Végezték a rituáléikat és élvezték az elönyeit, sikeresek voltak és szerencsések, mások által irigyeltek és megvetettek, elkezdték tehát titokban végezni rituáléikat. Az erő, ami használható jóra, ugyanakkor használható gonosz módon is, igy elkezdték használni rosszakaróik ellen, még népszerűtlenebbé válva. Végeredményképp a visszahatások elérték őket, elkezdték üldözni és kinozni őket. És ki tudná vádolni annak a gyermekét, akit halálra kinoztak, ha viasz képmást csinál az elnyomójáról?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu